Restoraniköökide räpaseimad saladused

Kas arvasid, et restoranis käies sattud alati parima toidu, laitmatu puhtuse ja hindamatu teeninduse otsa? Arva uuesti! Järgnev jutt käib väheste restoranide kohta ja kindlasti ei iseloomusta see tippklassi toidukohti. Pigem iseloomustavad need leiud nurgataguseid einelaid, mis ainult proovivad end tõelise restorani sulgedega ehtida. Sellegipoolest tasub ehmatavaid saladusi teada, sest nende tundmine aitab alandada ebameeldivate kogemuste riski. Kõik siinkohal mainitud asjad põhinevad tõsielulistel sündmustel ja kuuldustel.

Kokad ei pese käsi

Mõnikord võib kokk võtta äsja külmikust väljunud verist broilerit katsununa kätte hõrgu kuuma võileiva, et asetada see taldrikule, mis liigub koheselt ettekandja abil mõne külastaja lauani. Abikokad on vähese kätepesu osas eriliselt kurikuulsad, kuna tegemist on tihti inimestega, kes pole kulinaaria ja toiduvalmistamise kunsti lähemalt õppinud. Tõele au andes on räpasuse kõige tüüpilisem põhjus kiire tempo. Kõik külastajad tahavad oma toitu võimalikult ruttu kätte saada, sest osadel on kuhugi kiire ja teistel jällegi meeletu nälg. Niisuguses kaootilises ja kiire tempoga töökeskkonnas on täiesti mõistetav, et mõnikord jäävad käed pesemata ja klientide toit saab reostatud.

Veganeid ei pruugi keegi austada

Tänaseks päevaks on avatud küll aina enam toidukohti, mis on peaasjalikult taimetoitlastele ja veganitele pühendatud, ent siiski leidub ohtralt restorane, mille menüü on koostatud rangelt traditsioonilistest retseptides lähtudes. Sellistes restoranides võib peakokk naerma hakata, kui mõni restorani sattunud vegan hakkab küsima praetud hiigelkrevettide taimetoitlaste versiooni. Harva võidakse meelega seepeale toitu loomseid aineid lisada, et pärast seda köögis peenikest naeru pidada.

Jäägid kasutatakse ära… inimeste teadmata

Sarnaselt kodumajapidamisele tekib ka restoranide köökides ohtralt jääke, mis hakkavad külmkappidesse kuhjuma ja elu raskemaks tegema. Mida üks hea kokk seepeale teeb? Kui ta on vähegi säästlik ja proovib omanikule meele järgi olla, siis lendavad jäägid mõne toidu sisse või küpsetatakse neist maitsvad pitsarullid. Samuti kasutatakse suur osa jääkidest ära päevapakkumisi ette valmistades. Lõunal käivad inimesed ei pruugi ettegi kujutada, millised road oleksid tavapäraselt pidanud nende poolt söödavast kraamist valmima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *