Tulevikurestoranide pealetulek on alanud

Erinevad majandussektorid on konstantses muutumises ja restoraniäri pole siinkohal sugugi erand. See tähendab, et pidevalt toimuvad arengud, mille eesmärk on kaasas käia viimaste trendidega. Seepärast on näha hipster-restoranide pealetulekut, ökoloogiliselt puhaste toitude viljelemist ja viimaste tehnoloogiliste tippsaavutuste rakendamist. Järgnevalt vaatleme kõiki neid muutusi eraldiseisvalt lähemalt.

Taaskasutus

Materjalide taaskasutus on muutunud uueks normiks, sest meie ümber on aina enam inimesi, kes soovivad elada ökoloogiliselt puhast elustiili. See tähendab, et raiskamist tahetakse viia miinimumini ja säästa võimalikult palju juba toodetud materjale. Kasutusse lähevad taaskasutatud materjalid nii siseviimistluses kui konkreetse sisustuse ostmises. Üha enam võib leida restorane, kus on pea 100%-liselt rakendatud ainult taaskasutatud materjale.

Ökotoidud

Ühest küljest võib leida restorane, kus on kõik serveeritav toit mahepõllumajandusliku ja -tootmise päritolu. Teisest küljest on tavapärased restoranid aina rohkem hakanud pühendama osakest oma menüüst toitudele, mille valmistamisel kasutatakse ökoloogiliselt puhast toorainet. Inimesed on muutunud aina teadlikumaks sellest, millist mõju võivad avaldada põllumajandus ja karjapidamine meie planeedile. Samuti mõeldakse sellele, milliseid konkreetseid tervisemõjusid võivad näiteks hormoone täis pumbatud veised individiile avaldada.

Tipptehnoloogia

Siin-seal maailmas on rakendatud restoraniäris tipptehnoloogiat, mis aitab viia külastuskogemuse täiesti uuele tasemele. Menüüd ei asu enam letil paberkujul, vaid laua sisse on ehitatud puutetundlik ekraan, kust saab ise sobiva roa kokku sobitada. Mõnes restoranis ei pruugi enam olla tööl ettekandjad, vaid tellimusi nii täidavad kui toovad lauda robotid. Kui puudutada siinkohal kiirtoidurestorane, siis ei saa mainimata jätta uut trendi, mille kohaselt luuakse iseteeninduskassasid. See muudab kliendile külastuse kõvasti kiiremaks ja hõlpsamaks ning pakub samal ajal omanikule olulist rahalist kokkuhoidu (vähemalt pikemas perspektiivis).

Elamuslikkus

Dinner in the Sky on hea näide sellest, kuidas restoraniäri alustalasid proovitakse loksutada uute ja innovaatiliste lahendustega. Tavapäraselt on inimesed harjunud käima kindla asukohaga restoranis, ent nende kontseptsioon eeldab seda, et külalised peavad end registreerima eelnevalt konkreetsele gurmeesündmusele. Elamuslikkust lisab juurde tõik, et terve söömaaeg toimub kraana poolt kõrgustesse tõstetud platvormil. Taoliseid lahendusi on veelgi, näiteks on avatud vee all asuv restoran ja loomapuuris asuv gastropubi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *